ALLPLAN PREZINTA SOLUTIA BIM UNICA PENTRU MODELAREA PARAMETRICĂ A PODURILOR

Crearea intuitiva si rapida a modelelor parametrice pentru poduri

• Libertatea totala in proiectarea geometriei podului

• Modificari ale proietului realizate in doar cateva minute

München, 18 aprilie 2018 - ALLPLAN, un furnizor international de solutii BIM (Building Information Modeling), introduce Allplan Bridge. Aceasta solutie a fost dezvoltata in mod special pentru modelarea parametrica a podurilor. Concentrarea s-a facut asupra cerintelor de detaliere a podurilor de beton si compozit, avand ca scop sustinerea intregului proces de proiectare, de la primul concept pana la planurile finale de executie. Datorită descrierii parametrice a modelului de pod, proiectarea podului este mai usoara, mai rapida si mai flexibila decat oricand.

Allplan Bridge a fost proiectat de experti din echipa ALLPLAN Infrastructure si a fost adaptat special nevoilor inginerilor constructori de poduri. Chiar si geometrii complexe, cu un nivel ridicat de detaliu, pot fi realizate cu usurinta. In prima etapa, utilizatorul ia una sau mai multe axe de la proiectantul drumului, sau le definește in plan si profil. In a doua etapă, se creeaza o sectiune transversala tipica. In acest proces, dimensiunile si unghiurile pot fi definite ca variabile. Variatia dimensiunilor de-a lungul axei podului este descrisa în a treia etapa. Acest lucru se face in mod convenabil prin intermediul tabelelor sau formulelor. Pe baza acestor informatii, geometria podului este calculata automat, fara erori, pe intreaga lungime. Modelul 3D al podului, complet detaliat, bazat pe o descriere parametrica, este generat cat se poate de usor si rapid.

Modificari efectuate in cel mai scurt timp

In timpul procesului de proiectare a podurilor, modificarile sunt des intalnite. Pana in prezent, modificarile au consumat timp, intarziind implementarea modelului digital. In cel mai rau caz, modelul a trebuit sa fie complet reconstruit. Cu Allplan Bridge, modificările de proiectare nu mai reprezinta o problema. Descrierea modelului parametric constituie o baza ideala. Datorita faptului ca modelul este parametric, modificarile se fac doar la un punct si toate elementele legate sunt ajustate automat. De exemplu, daca geometria unei axe se modifica, întreaga suprastructura de pod este adaptata automat. Modificarile unui segment de constructie afecteaza toate elementele legate de acesta. Aceasta inseamna, de exemplu, ca pilonii podului sunt plasati automat in conformitate cu noua axa.

Schimbul facil de date

In cazul Allplan Bridge, datele geodezice din proiectarea drumurilor (aliniamentul drumurilor), ca baza pentru construirea axei de punte, sunt importate in general prin intermediul platformei BIM open Allplan Bimplus. Utilizatorul trebuie sa accepte datele si poate incepe imediat proiectarea podului. In Allplan Engineering, gama completa de functionalitati poate fi utilizata pentru detalii suplimentare, inclusiv pretensionarea, armarea, calculul cantitatilor si generarea de desene. Modelul complet de pod poate fi, de asemenea, trecut la o solutie de analiza structurala, direct din Allplan Bridge.

Usor de utilizat

Comparativ cu software-ul parametric CAD pentru inginerie mecanica, sau designul traditional in 2D, lucrul cu Allplan Bridge este foarte usor si economiseste timp. Acest aspect rezulta din faptul ca interfata si functionalitatea programului au fost adaptate cu precizie pentru proiectarea podurilor. Cu alte cuvinte, sistemele parametrice CAD de la ingineria mecanica pot - in anumite circumstante - sa reactioneze foarte sensibil. Acest lucru inseamna ca pot fi gasite mai multe solutii, sau nici o solutie.

Modelarea parametrica in Allplan Bridge are o abordare complet diferita, care asigura ca modelul parametric este clar descris si ca exista o solutie pentru fiecare situatie. Un alt avantaj consta in calculul eficient al modelului rezultat. Chiar si modelele complexe sunt actualizate la apasarea unui buton.

Software-ul poate fi folosit simultan pe mai multe ecrane, interfata utilizatorului ajustandu-se automat la marimea si rezolutia monitorului respectiv. Este, de asemenea, potrivit pentru utilizarea pe dispozitive cu rezolutie inalta (4K / UHD cu 3840x2160 pixeli și mai mult).

Allplan Bridge isi stocheaza informatiile intr-o baza de date pentru a se asigura ca datele sunt întotdeauna disponibile si in siguranta in timpul proceselor de proiectare. Salveaza continuu modificarile si suplimenteaza automat datele existente. Acest lucru elimina, practic, pierderile de date.

De la model la program

Modelul de pod parametric 3D, generat în Allplan Bridge, poate fi impartit in segmente individuale de constructie. Acestea pot fi transferate in Allplan Bimplus si legate de atribute specifice fazei de proiectare. Acest lucru face posibila descrierea si vizualizarea etapelor de lucru ale constructie.

Disponibilitate

Allplan 2018-1 cu Allplan Bridge si o licenta gratuita de 30 de zile sunt acum disponibile pentru descarcare.

 

Informatii suplimentare despre Allplan Bridge: WWW.ALLPLAN.COM/BRIDGE

 

Contact de presa

ALLPLAN GmbH

Janet Kästner
Tel.: +49 89 927 93-1301
JKAESTNER[AT]ALLPLAN.COM