FRILO

Grinzi continue

 

Software-ul nostru va permite sa faceti calcule pentru grinzi individuale sau grinzi continue din beton armat, lemn, otel sau aluminiu. Optiunile suplimentare includ "efecte biaxiale ale solicitarilor" și "plan de armare pentru grinzi din beton armat" cu interfață CAD (Allplan).

Modelare cladire

 

Moldelare cladiri se poate utiliza pentru a calcula transferul de sarcina vertical, al unei cladiri complete. După ce ati definit un etaj, puteti duplica acest etaj si puteti edita copii dupa cum este necesar. Calculul transferului de sarcină verticala se efectueaza prin etaj, incepand de la etajul de sus pana la etajul de jos. Incarcarile orizontale cauzate de vant, inclinatie si cutremure sunt distribuite proporțional cu rigiditatea la incovoiere a componentelor de rigidizare. Designul final al componentelor individuale se realizeaza in programele de proiectare respective, după transferul geometriei si a datelor de incarcare.

Designer document

 

Segmentul Designer document este destinat gestionarii, integrarii si editarii documentelor bazate pe PDF. Pe langa crearea documentele proiectelor FRILO, programul este, de asemenea, potrivit ca un instrument universal pentru crearea documentelor PDF din diverse surse. Graficele, fisierele Word și Excel sau fisierele PDF externe pot fi usor combinate intr-un singur document. StaticsToGo este o aplicație gratuită care permite sincronizarea documentelor statice cu un dispozitiv mobil - in miscare, puteti utiliza functia de notare pentru prelucrare ulterioară.

MEF

 

Calcul placi si panouri prin elemente finite

Programul PLT va permite sa calculati orice structura de placa cu Metoda Elementului Finit (MEF). Operatiunea grafica asigura procesarea rapida si eficienta chiar si a celor mai complexe structuri punand la dispozitie numeroase functii.

Programul SCN este potrivit pentru calcule structurale ale peretilor si ale grinzilor folosind MEF.

Cadru

 

Programul Cadru (ESK) prevede calcularea structurilor de tip cadru. Programul Cadru 3D (RS) este disponibil ca optiune suplimentara.

Gama larga de optiuni de aplicare privind metodele de calcul, descrierile sistemelor, incarcarile, suprapunerile si verificarile permit calcularea aproape a oricarei structuri de tip cadru. Cherestea, beton armat, otel si aluminiu sunt disponibile ca materiale si puteti utiliza simultan diferite tipuri de materiale în sistemul structural.

Beton armat

 

Segmentul pentru beton armat include o gama larga de programe pentru proiectarea componentelor din beton armat.

In functie de sarcina, fortele interne decisive pentru proiectare sunt determinate in avans, pe baza normelor de suprapunere aplicabile.

Toate programele realizeaza designul complet al betonului armat. Schemele pentru armare completeaza proiectul.

Otel

 

Segmentul pentru Constructii Otel ofera programe pentru verificarea coloanelor, a grinzilor, a portalului cadru si a pistelor de macarale, inclusiv determinarea combinatiilor decisive de forte interne.

 

Aceste module sunt completate de diferite verificări detaliate, de ex. a grinzilor si suporturilor coloanelor sau a rezistentei laterale la incovoiere prin torsiune.

Cherestea si acoperis

 

Segmentul Acoperis cuprinde programe pentru calcularea si dimensionarea acoperisurilor cu structuri traditionale de acoperis din lemn, dar si pentru grinzi laminate, pene de legatura si pene articulate.

In segmentul Constructii cherestea veti gasi programe pentru calcularea grinzilor, coloanelor, peretilor din panouri lemn precum si diferite metode de verificare a detaliilor.

Analiza sol - Fundatii

Programele de analiza a solului ofera verificari ale subsolurilor si pereților de retinere. Mai mult, puteti calcula fasciculele pe fundatii elastice si puteti efectua analize ale defectiunilor de pante, precum si alte verificari.

Segmentul Fundatii include programe pentru verificarea fundatiilor izolate clasic, de asemenea pentru fundatii pahar sau fundatii tip bloc.

In plus, se pot efectua calcule de fundatii ale benzilor, armaturilor sau stalpilor.

Zidarie

 

In segmentul Zidarie veti gasi diverse programe pentru verificarea componentelor de zidarie nearmata.

Sunt disponibile metode de verificari simplificate sau metode complexe. 

Cutia cu scule

 

Cutia cu scule FRILO este alcatuită din mai multe module simple de verificare pentru calculele standard in munca zilnică de proiectare.

Printre alte caracteristici se numara verificarile pentru beton armat, verificarile de protectie impotriva incendiilor pentru structurile din beton armat sub forma de tabel, precum si verificarile detaliate pentru structurile din lemn si zidarie.

Programe distributia incarcaturilor

 

 

In acest segment, veti gasi programe pentru compilarea incarcaturilor si gestionarea sarcinii, precum si pentru determinarea si distributia incarcaturilor eoliene si a zapezii.