ON-SITE SURVEY

Masuratori topo in arhitectura

Produsele din gama On-Site ofera suport pentru realizarea de masuratori din teren si pentru crearea fatadelor cladirilor dupa fotografii.

Geometria cladirii, detectata cu dispozitivul laser de masurare a distantei, poate fi integrată cu datele multimedia (fotografii, videoclipuri, comentarii vocale).

Masuratorile si informatiile pot fi introduse direct pe computer. 

Masurare si schitare

Noua metoda „masurare si schitare” permite realizarea schitei unei camere utilizand o simpla polilinie, indicand laturile, sau diagonalele si partile curbate pentru masurare.

Legaturile dintre camerele masurate pot fi realizate prin intermediul usilor dintre camere, sau definind interiorul respectiv exteriorul cladirii (inclusiv definirea etajelor, ca suprafete suprapuse)

 

 

On-Site Survey este ideal pentru utilizatorii mobili datorita suportului oferit pentru laptop-uri – Teablet PC – a dispozitivelor laser de masurare si a posibilitatii de conectare fara fir, de tip Bluetooth®.

Posibilitatea utilizarii solutiei On-Site Survey in etapa de masurare scuteste deplasari ulterioare pe teren pentru realizarea de masuratori si verificari suplimentare, reducand timpul de realizare a proiectului cu pana la 50%.

 

 

 

Software-ul detectează geometrii, date tehnice si informatii multimedia ale cladirilor. Desenele inteligente si functiile de masurare permit o evaluare rapida. Planurile schematice si masurate sunt completate cu ferestre, usi, radiatoare, pereti, stalpi, grinzi etc. 

Evaluarea poate fi utilizata pe computerele personale, pe laptopuri si tablete care susțin utilizarea creionului pentru ecran tactil, recunoasterea scrisului si generarea de schite profesionale.

 

Prezentarea rezultatelor masuratorilor

Rezultatul masuratorilor poate fi o schita 2D sau chiar modelul complet 3D al cladirii, inclusiv datele multimedia necesare randarii.

Previzualizarea 3D este actualizata dupa fiecare operatie si afiseaza compartimentul detectat. Aceste operatiuni simple garanteaza rezultate excelente. Sondajul pe amplasament rezulta din scanarea suprafetelor.

Daca este necesar, toate suprafetele sunt analizate în conformitate cu normele in vigoare în ceea ce priveste suprafetele locuibile.

 

 

Software-ul dispune de o parte integrata a fisierelor de date pentru a furniza informatiile necesare intr-un mod rapid si sigur, ca apoi sa le poata transfera la proiectele de management.

Datorita designului fiselor tehnice, sunt generate modele de evaluare pentru camere și elementele lor. Cand se efectuează evaluarea pe teren, este suficient sa se completeze aceste fisiere cu datele tehnice, care sunt apoi exportate in tabele Excel.

Evaluarea la fata locului, pe baza de planuri, generează rapoarte, masuri de protocol, documentatie si analiza datelor tehnice. Aceste rapoarte pot fi tiparite sau reprocesate.

Software-ul exporta planurile (cu dimensiunile și scara corecte) in orice program CAD care suportă formatul DXF. Pentru sisteme CAD, este disponibilă o interfață directă 2D și 3D:

  • Allplan 
  • Autodesk
  • AutoCAD
  • GLASER -isb cad- (exclusiv Glaser, Wennigsen)

Software-ul gestionează documentele multimedia ale starii actuale generate de camera web Direct-Show si permite integrarea inregistrărilor de comentarii vocale, fotografii digitale si videoclipuri.