ANALIZA STRUCTURALA

Etapa calculului structural este una esentiala in realizarea unei constructii. Iar cand constructia este una cu un grad ridicat de complexitate, utilizarea programelor specializate de calcul este obligatorie. Acesta este si motivul pentru care Nemetschek a integrat o solutie eficienta de calcul structural in fluxul de proiectare: Scia Engineer. Programul, construit modulat, este intuitiv si usor de invatat, putand fi achizitionat strict pentru tipul de lucrari din portofoliul propriu.

Un element esential pentru Scia Engineer este ca integreaza noile moduri de lucru dupa EUROCODE, iar pentru a asigura utilizarea eficienta si corecta a acestora, ALLBIM NET organizeaza cursuri de specialitate in toata tara.

Ca si in cazul altor programe, exista pachete specifice create dupa dimensiunea companiei sau pentru anumite specializari.

Pentru birouri individuale de proiectare sunt recomandate pachetele care contin functiile de baza pentru calcul structural, fie ca este vorba de beton sau hotel. Pe masura ce compania creste ca numar de salariati si proiecte (volum si complexitate) pot fi adaugate noi functiuni.

Pentru companiile medii si mari, care abordeaza de regula proiecte mari, de complexitate ridicata, sunt disponibile pachete complete ce contin toate functiile disponibile de calcul si verificare, atat pentru otel, cat si pentru beton.

Cu Allplan, puteti transfera componente individuale din sistemul CAD Allplan catre software-ul de analiza structurala Frilo Statics, sau chiar un model complet de constructie, pentru a genera sistemul structural in mod automat.

Allplan are un mecanism de actualizare prin care retransportati doar componentele portante din Allplan catre Scia Engineer. Software-ul de analiza structurala prezinta diferentele dintre starea anterioara si cea actuala si le afiseaza grafic. Puteti decide ce modificari doriti sa acceptati. Imediat dupa aceea, puteti efectua calculele de analiza structurala din nou. Rezultatele analizei structurale pot fi utilizate ca baza pentru proiectarea armaturii.

Aceasta solutie optimizeaza procesele zilnice de lucru. Beneficiati de economia de timp, de usurinta utilizarii in transferul de geometrie si de crearea de sisteme structurale, precum si de o calitate mai buna a schimbarilor de planificare. Ca urmare, puteti sa mentineti in mod eficient programul de executie si bugetul estimativ al costurilor.