CERTIFICAT ENERGETIC SI SIMULARE ENERGETICA

Una dintre problemele cele mai actuale in proiectarea cladirilor este realizarea acestora cu consumuri reduse (aproape zero) de energie.

Allplan pune la dispozitie o solutie pe cat de simplu de utilizat, pe atat de completa si eficienta. Integrand experienta acumulata in peste 10 ani de experienta de utilizare in tari europene reprezentative, programul asigura generarea certificatului energetic conform normelor in vigoare in Romania. Fapt pentru care a primit si validarea din partea INCD Urban INCERC.

Este posibila realizarea mai multor variante de studiu pentru aceeasi cladire: cladirea reala, cladirea de referinta, cladirea reabilitata.

In final rezultatele pot fi comparate in timp real, putandu-se alege astfel solutia cea mai potrivita de reabilitare termica.

Programul lucreaza dupa urmatoarele standarde:

- Metodologia de calcul MC 001/2006 pentru auditul si performanta energetica a cladirilor
- Datele climatice si cele de referinta conforme normelor romanesti in vigoare
- Caracteristici pereti conform SR EN 12831 
- Caracteristici usi si ferestre conform SR EN 10077 
- Calculul puntilor termice conform SR EN 14683
- Calculul detaliat al factorului de corectie al temperaturilor conform SR EN 13370 / SR EN 13789
- Calcul de eficientizare economica conform EN 15459
- Calcul pentru panouri solare / panouri fotovoltaice conform EN 15316

Allplan ofera posibilitatea simularii cladirii in diferite conditii de utilizare si in diferite localitati.

Utilizatorul are posibilitatea de a-si alege localitatea unde se doreste realizarea calculului de simulare.

De asemenea are posibilitatea de a introduce date privind activitatea si programul de lucru al persoanelor, detalii despre iluminat, detalii privind infiltratii, echipamente dar si privind racirea aditionala.

Rezultatele se pot vizualiza pentru fiecare zona in parte, afisandu-se temperature maxima de incalzire dar si cea de climatizare.

Specificatii tehnice Simulare cladire (EnergyPlus):

Allplan va ofera:.

  • Rezultatele se pot vizualiza pentru fiecare zona in parte, afisandu-se temperature maxima de incalzire dar si cea de climatizare.
  • Afisarea graficului de temperature maxima pentru zone sau intraga cladire.
  • Posibilitea de marcare a zonelor selectate, in fereastra de calcul, in Allplan.
  • Afisarea graficului de temperature pentru zona selectata. Utilizatorul poate alege graficul pentru cea mai rece zi sau cea mai calduroasa.
  • Necesarul de incalzire / racire pentru intreaga cladire.
  • Vizualizarea graficului pentru maximul de incalzire si maximul de racire pentru intreaga cladire dar si posibilitatea de a vizualiza ziua si ora la care este maximul.

 

Certificatul energetic AX3000 pentru cladiri rezidentiale este un add-on pentru Allplan Architecture si Allplan Engineering. Geometria cladirii este transferata de la Allplan la apasarea unui buton. Suplimentul ofera o comparatie a variantelor de optimizare, precum si o solutie de zonare pentru calculul standard al certificatelor energetice. Evaluarile extinse sunt flexibile prin Word, Excel, PDF, XML, DENA si prin intermediul transmisiei electronice specifice tarii. Acest lucru va permite sa va asigurati că are loc un calcul energetic bazat pe standarde pentru cladirile rezidentiale.