PROIECTARE BIM - DRUMURI SI PODURI

PROIECTARE DRUMURI

 

Allplan ofera baza ideala pentru proiectele integrate si interdisciplinare. Daca este necesar, proiectarea cladirilor si a infrastructurii poate fi impreunata. De asemenea, se elimina timpul pierdut intre schimbarea programelor si transferarea fisierelor, iar interfata comuna face mai usoara coordonarea si optimizarea procesului.

Trasarea drumului in Allplan pe baza clotoidelor si aliniamentelor foloseste functii eficiente de descriere, pichetare si modelare. Profilele longitudinale, precum si graficele de suprainaltare si punctele de pivotare pot fi derivate direct din modelul digital de teren.

Allplan Teren (Geo) te ajuta sa proiectezi rapid sensuri giratorii. Geometria de baza circulara este generata cu ajutorul unor parametrii precum tipul, latimea strazii, raza si pozitia bratelor.

O functie speciala de urmarire a traiectoriei vehiculelor in functie de gabarit si viteza te va ajuta sa determini fezabilitatea proiectului pentru sensuri giratorii, intersectii sau zone de livrare si depozite. Astfel poti adapta proiectul in functie de gabaritul in deplasare al diferitelor automobile, camioane cu sau fara remorca si autobuze in diferite situatii complexe.

Cu o paleta larga de functii ce va ajuta la proiectare si detaliere, Allplan va ajuta in crearea de documentatii atractive visual si realistic reprezentate. Astfel aveti baza ideala pentru crearea unui proiect atractiv si profesional in vederea prezentarii catre autoritati, rezidenti sau beneficiari.

 

PROIECTARE PODURI

 

Allplan Inginerie este un program specializat in constructia podurilor, iar BIM (Building Information Model) este solutia complexa pentru proiecte de infrastructura in multe tari. Fiecare pas in proiectarea acestei constructii atat de importante in infrastructura unei tari este sustinut cu cea mai mare precizie. 

 

Pentru proiectarea de poduri, tuneluri, structuri de sustinere, rampe, baraje si canale este disponibil un modul special pentru poduri si constructii civile. O curbă tridimensionala este generata mai intai din planul amplasamentului, care poate fi atribuit oricărei secțiuni transversale, luand în considerare panta transversală. Aceasta produce un model complex tridimensional, care poate fi folosit ca baza fiabila pentru proiectarea betonului armat.

Allplan furnizează toate instrumentele necesare de creare, astfel incat pozitia exacta in spatiul tuturor elementelor (2D, 3D, arhitectural) sa se faca in timpul plasarii si nu după aceea.