RESTAURARE

                                                   

ON SITE SURVEY

Masuratori topo in arhitectura 
Produsele din gama On-Site ofera suport pentru realizarea de masuratori din teren si pentru crearea fatadelor cladirilor dupa fotografii. 

Lucrul direct pe teren 

On-Site Survey este ideal pentru utilizatorii mobili datorita suportului oferit pentru laptop-uri – Teablet PC – a dispozitivelor laser de masurare si a posibilitatii de conectare fara fir, de tip Bluetooth®.

Posibilitatea utilizarii solutiei On-Site Survey in etapa de masurare scuteste deplasari ulterioare pe teren pentru realizarea de masuratori si verificari suplimentare, reducand timpul de realizare a proiectului cu pana la 50%. 

Masuratori simple si la costuri reduse 
On-Site Survey permite masuratori pentru orice forme ale camerelor, ele fiind desenate la fata locului, inclusiv forme curbate tipice cladirilor istorice. Masuratorile pot fi introduse in desen de la tastatura, sau cu ajutorul unui creion electronic pe un Tablet PC (la fel cum scrieti pe o foaie de hartie), sau pot fi capturate direct din dispozitivul de masurare cu laser (distomat).

Prezentarea rezultatelor masuratorilor 

Rezultatul masuratorilor poate fi o schita 2D sau chiar modelul complet 3D al cladirii, inclusiv datele multimedia necesare randarii. La datele masurate pot fi atasate comentarii audio, fotografii sau filme realizate pe teren.

Corectia fotografiilor 
Multumita algoritmilor avansati de fotogrametrie, 
On-Site Photo permite corectarea aberatiilor geometrice ale imaginilor, identificarea punctului de fuga si calibrarea fotografiilor ca scara si pozitie (pentru fotografiile facute din alte pozitii decat perpendicular pe cladire). 
Corectia aberatiilor optice introduse de obiectivul camerei de fotografiat si identificarea liniilor de
fuga in fotografie sunt facilitate de o retea de linii ce permit corectia interactiva a perspectivei. Pentru calibrarea dimensionala a fotografiei (obtinerea unei scari de lucru de 1:1) este suficient sa fie cunoscuta distanta reala dintre doua puncte.

Identificarea si calculul suprafetelor 

On-Site Photo contine functii de recunoastere automata a suprafetelor, facilitati extrem de utile atat pentru cei ce realizeaza masuratori, cat si pentru cei ce se ocupa de restaurarea fatadelor, sau la maparea de imagini reale pe suprafetele modelate.

Masurarea dupa fotografii 
Rezultatul final al lucrului cu On-Site Photo consta in: desene 2D ale fatadelor masurate, fotografii corectate si masuratori; datele pot fi exportate direct in format Microsoft Office®. 

 

Crearea documentelor 

On-Site Photo este ideal nu numai pentru prelevarea masuratorilor de pe fotografii, dar este foarte util si pentru convertirea desenelor pe hartie in format digital si pentru importul imaginilor in cele mai frecvente formate. In acest fel este posibila crearea unui model cu pereti 3D prin digitizarea directa a planului.

Datorită modelatorului Parasolid implementat in Allplan si posibilitatii de a defini macro si SmartParts, utilizatorul poate crea o bibliotecă proprie de obiecte personalizate, care sunt utilizate pe toata structura, ceea ce face mult mai usor ajustările.

Ramele de acoperis sunt foarte frecvente în cladirile istorice, adesea foarte complexe si greu de proiectat. Modulul de constructie Allplan are toate instrumentele necesare pentru proiectarea foarte usoară a acoperisurilor de detaliu.

Nevoia de detaliere în desene si calculul cantitatilor devine tot mai mare in activitatea arhitectilor si a inginerilor. Solutia BIM Allplan ofera de toate instrumentele necesare pentru modelarea si gestionarea completa a unei structuri pe toata durata de viata a acesteia.

Puteti vizualiza cu usurintă orice detaliu al modelului sau modelul in ansamblu, puteti modifica materiale sau culori. Acest lucru va ajuta sa aveti un control mai bun asupra modelului si sa evitati orice erori de proiectare sau constructie.