URBANISM SI PEISAGISTICA

 

 Allplan este solutia profesionala si completa pentru proiectarea de drumuri si infrastructura, pentru planuri urbanistice si amenajari peisagere. Allplan va pune la dispozitie un modelator de teren extrem de eficient, precum si numeroase functii intuitive de creare, derivare, modificare a planurilor dumneavoastra de amenajare a teritoriului.

REGLEMENTARI URBANISTICE

 

Puteti folosi functiile Allplan pentru a crea planuri si regulamente de urbanism (PUG, PUZ, PUD) pentru planificarea urbana, peisagistica, inginerie civila sau constructia de drumuri.

Planurile de regulament folosesc simboluri si culori predefinite specifice Romaniei si printr-o simpla functie se pot adauga si editat alte planuri de regulament folosind hasuri, umpluturi, motive sau imagini pixel.

Planurile alcatuite vor retine ca atribute toti coeficientii urbanistici de la POT, CUT, regim de inaltime pana la UTR-uri si destinatia terenului (extravilan sau intravilan). In urma acestor definitii, rapoartele predefinite in Allplan te ajuta sa generezi foarte rapid bilantul teritorial cu suprafete exacte. Legendele planurilor de urbanism se genereaza si se actualizeaza automat, pentru a eficientiza procesul de planificare.

 

MODELE DIGITALE DE TEREN SI CARTOGRAFIE

Allplan permite crearea modelului digital 3D al terenului (MDT) prin metode simple si mapare realistica. MDT-ul este baza pentru procesul de proiectare, planificare, calcul al lucrarilor de terasare si a vizualizarii 3D finale.

Punctele terenului pot fi importate prin diverse formate (e.g. REB, ASCII, LandXML), si acestea sunt raportate in sistemul de coordonate Gauss-Kruger sau UTM.

MDT-ul ajuta la stabilitarea liniilor de rupere a terenului, la crearea de pante si taluzari, la calculul de volume si genereaza automat sectiuni si profile ale terenului cartografiat.

 

PLANURI DE URBANISM SI MASTERPLANURI

 

Allplan ofera posibilitatea de a planifica si proiecta zone urbanistice si de a realiza planuri de reglementari si planuri ilustrate ale proiectului dumneavaostra si puteti genera legende dedicate fiecarui plan.

Puteti crea zonificari si planuri ilustrate folosind functiile simple din Allplan si puteti contrui rapid si eficient modelul volumetric al ansamblului urbanistic, indiferent de tipul de acoperire (sarpanta, terasa, mansarda etc.) sau tipul de construire (cumplat, izolat etc.).

Pe baza modelul volumetric (3D) si a atributele definite pe parcele, urbanisti pot determina foarte rapid coeficientii urbanistici ai zonificarii propuse (POT, CUT). folosind rapoartele predefine din Allplan sau modificandu-le dupa propriile nevoi.

 

PEISAGISTICA

 

Arhitectura peisageră este arta de a planifica, a proiecta, a mentine, a persevera si a reabilita spatiul verde si designul construcțiilor realizate de om. Scopul profesiei include designul arhitectural, planificarea sitului, dezvoltarea spatiului din jurul casei, protecția mediului, planificare urbana (P.U.G.-plan urbanustic general), design urban,planificarea parcurilor si a spatiilor de recreere, planificare regionala, spatii urbane si conservare istorica. 

Allplan vine in sprijinul arhitectului peisagist cu o solutie completa pentru realizarea celor mai complexe si indraznete proiecte.